مراحل جوجه کشی قرقاول

مراحل جوجه کشی قرقاول

مراحل جوجه کشی عبارتند از:

۱ -جمع آوری تخم ها
۲ -انتخاب تخم مناسب جهت جوجه کشی موفق
۳- تمیز و ضدعفونی کردن تخم های جوجه کشی
۴ -ذخیره و نگهداری تخم ها
۵ -آماده سازی تخم ها برای ورود به دستگاه ستر
۶ -چیدن تخم ها در ستر
۷- نوربینی
۸ -انتقال تخم ها از ستر به هچر
۹ – بیرون آوردن جوجه ها از دستگاه هچر
۱۰ -تمیز و ضدعفونی کردن دستگاه جوجه کشی

۱ -جمع آوری تخم ها:

رشد جنین بعد از عمل لقاح در داخل بدن پرنده ماده آغاز و مراحل اولیه را طی می کند

ولی بعد از خروج تخم از بدن پرنده به دلیل سرد شدن آن رشد جنین متوقف می شود

ولی اگر محیط کم باشد رشد جنین به آرامی ادامه پیدا می کند.

این پدیده مطلوب نیست و بهتر است هر چه زودتر متوقف شود.

بنابراین می بایستی هرچه زودتر تخمها از محل پرورش جمع آوری و پس از ضدعفونی در محیطی دیگر ،سرد و نگهداری شوند.

دلیل دیگر ضرورت جمع‌آوری سریعتر تخم ها جلوگیری از رشد میکروب هایی است که روی پوسته قرار دارند.

در محیط‌های گرم این میکروب‌ها سریعاً تکثیر پیدا کرده و در زمانی کوتاه چند برابر شده و مسائلی ایجاد خواهند کرد.

دلیل سوم در جمع آوری سریع تخم ها جلوگیری از دهیدراته شدن( از دست دادن آب) از طریق منافذ پوسته است

که در نهایت باعث مرگ جنین می شود.

مراحل جوجه کشی قرقاول

بنابراین تخم ها می بایستی سریعاً جمع آوری، تمیز و ضدعفونی و در محیطی خنک، مرطوب با تهویه مطلوب نگهداری شوند.

در سیستم بستر تخم ها را به دفعات در روز جمع کنید

(حداقل ۱۰ بار در روز) زیرا در اثر دیر جمع کردن، تخم ها کثیف شده و همچنین قرقاولها به تخم ها نوک زده و آنها را می خورند.

در سیستم قفس به علت عدم دسترسی قرقاولها به تخم ها ۳ تا ۴ بار در روز کافی است .

در سالن های پرورش در سیستم بستر، خطر نفوذ میکروب ها از طریق پوسته تخم بیشتر از سیستم پرورش در قفس می باشد.

میکروب ها از طریق سوراخ های پوسته تخم به داخل آن نفوذ کرده و خطر بروز بیماریها یا احتمال مرگ جنین را افزایش می‌دهند .

در خلال دوران جوجه کشی، این میکروبها تکثیر یافته و عموماً باعث مرگ جنین شده یا درصد تولد جوجه ها را کاهش می دهند.

مراحل جوجه کشی قرقاول

بعضی اوقات نیز سبب ترکیدن تخم ها می شوند.

تخم های کثیف می بایستی قبل از استفاده تمیز شوند بدین ترتیب خطر آلوده شدن دیگر تخم ها نیز کاهش می‌یابد.

در ضمن از تخم های خیلی کثیف جهت جوجه کشی نباید استفاده کرد .

توجه داشته باشید تخم قرقاول،دارای پوسته ای ظریف است و به راحتی ترک می خورد .

بنابراین سبدهای جمع آوری تخم نباید کاملاً پر شوند یا به عبارت دیگر نباید تخم ها را به تعداد زیاد روی هم گذاشت.

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: 09135635600

دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، 200 متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک 135

2- انتخاب تخم مناسب جهت جوجه کشی موفق:

انتخاب تخم مناسب برای جوجه کشی بسیار مهم است .

در حقیقت کیفیّت جوجه های تولیدی ارتباط زیادی به خصوصیات تخم دارند( اندازه، وزن، شکل و….)

در یک گروه قرقاول تخمگذار، تمامی تخم ها به یک اندازه نبوده و ارتباط زیادی به سن قرقاولها دارد.

تخم های اولیه در قرقاول های جوان عموماً کوچک بوده و جهت جوجه کشی مناسب نیستند .

در حقیقت بزرگی جوجه بستگی به وزن تخم دارد.

جوجه های کوچک، ضعیف تر بوده و جزء تولیدات حذفی به شمار می‌آیند

که در صورت پرورش آنها وزن کمتری در مقایسه با جوجه های بزرگتر خواهند داشت.

در ضمن تخم های کوچک فاقد مواد غذایی کافی و لازم جهت تکمیل و رشد جنین در داخل تخم هستند .

جنینی که کامل رشد نکرده باشد در زمان بیرون آمدن از تخم مشکل خواهد داشت.

مراحل جوجه کشی قرقاول

بعضی از تخم های اول دوره، دو زرده هستند و اندازه آنها از تخم های دیگر بزرگتر است.

از آنها نباید در جوجه کشی استفاده نمود.

به طور کلی تخم های ترک دار، دراز، گرد ،تخم های ریز ،تخم های بدون پوسته( لمبه) یا با پوسته بسیار نوزاد و یا با پوسته خیلی کلفت، تخم هایی که به مدفوع پرنده آغشته و خیلی کثیف اند

و تخمهای بدفرم برای جوجه کشی مناسب نیستند

و باید حذف شوند .تخم های مخصوص جوجه کشی می بایستی فرم مناسب و پوسته سالمی داشته باشند .

جنسیت جوجه ها هیچ ارتباطی به بزرگی یا کوچکی، رنگ و فرم تخم ها ندارند.

احتمالاً رنگ تخم قرقاول ها می تواند بر روی میزان جوجه درآوری تاثیر داشته باشد.

3 – تمیز و ضد عفونی کردن تخم قرقاول ها :

بهترین حالت و ایده آل ترین زمان برای تمیز و ضدعفونی کردن تخم ها، بلافاصله پس از جمع آوری تخم که هنوز گرم هستند میباشد.

وقتی تخم سرد شد محتویات درون آن منقبض شده و در نتیجه هر باکتری که روی پوسته باشد

بلافاصله از طریق منافذ وارد تخم شده و موجب آلودگی می‌گردد.

تمیز کردن تخم های کثیف به وسیله سمباده، کارد، سیم های ظرفشویی انجام شود.

وجود مدفوع بر روی تخم مانع از تاثیر مواد ضدعفونی کننده بر روی تخم خواهد شد.

بنابراین قبل از ضدعفونی کردن تخم باید کاملا از مواد آلی مانند مدفوع پاک شوند .

در غیر این صورت مواد ضدعفونی کننده اثری نخواهد داشت .

بهترین روش ضدعفونی کردن تخم استفاده از گاز فرمالدئید می‌باشد .

هرچه گاز دادن بعد از تخمگذاری سریعتر انجام بگیرد موثرتر خواهد بود .

مراحل جوجه کشی قرقاول

گاز دادن تمامی باکتری هایی را که هنوز بر روی سطح پوسته قرار دارند

از بین می‌برد ولی قادر به از بین بردن باکتری هایی که از طریق روزنه ها وارد تخم شده اند نمی باشد .

اگر تعداد تخمها زیاد باشد گاز دادن تخم ها در اتاق گاز صورت می‌گیرد ولی اگر تعداد تخم ها کم باشد

از محفظه ویژه گاز دادن استفاده می‌شود.

لازم است تخم ها از آلودگی‌های قابل رویت مانند فضولات به روش خشک پاکسازی شده و سپس توسط گاز فرمالدئید ضدعفونی شوند.

گاز دادن تخم های که با مواد آلی مانند مدفوع آلوده می باشند روش چندان موثری نیست.

مدفوع موجود در پوسته سبب جذب و خنثی شدن فرمالدئید می گردد در نتیجه باعث محافظت باکتری ها خواهد شد .

برای این نوع ضد عفونی می بایستی مخلوطی از فرمالین یا پرمنگنات پتاسیم به میزان ۳۰ سی سی فرمالین و ۱۵ گرم پرمنگنات برای هر متر مکعب فضا تهیه نموده و به مدت ۲۰ دقیقه محفظه ی مورده نظر را در معرض این مخلوط قرار داد .

قبل از استفاده از فرمالین محلول را به هم بزنید.

مراحل جوجه کشی قرقاول

توصیه می‌شود از ظروف سفالی استفاده شود زیرا مواد شیمیایی با ظروف فلزی واکنش نشان می‌دهند.

در ابتدا پرمنگنات پتاسیم باید در ظرف قرار داده شود و سپس مقادیری از فرمالین که قبلاً اندازه‌گیری شده است روی آن ریخت.

در محفظه گاز دادن باید بلافاصله بسته شود.

پس از ۲۰ دقیقه ظرف محتوی مواد شیمیایی از محفظه خارج شود .

شرایط لازم برای این عملیات ایجاد دمای حداقل ۲۴ درجه سانتی گراد و رطوبت ۷۵ درصد میباشد .

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: 09135635600

دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، 200 متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک 135

توجه:

هرگز پرمنگنات را به فرمالین اضافه نکنید. هنگام ترکیب دو ماده حرارت زیادی تولید می شود که باید مراقب باشید .

گاز فرمالدئید به سرعت تولید می‌شود مراقب باشید این گاز به چشم برخورد نکند .

از فرمالین جامد نیز می توان استفاده کرد

که بر اساس دستورالعمل و آتش زدن آنها ،بخار ایجاد شده در شرایط دما و رطوبت فوق الذکر تخم ها را ضدعفونی خواهد نمود.

این مواد به صورت مکعب مستطیل بسته‌بندی و نحوه استفاده از آن نیز روی بسته بندی نوشته شده است .

نحوه کاربرد فرمالین جامد بسیار ساده تر می باشد و در سطح ایمنی آن نیز بالاتر است.

استفاده از فرمالین جامد برای ضدعفونی تعداد کم تخم در محفظه ویژه گازها در تخم مناسب می باشد

اما برای ضدعفونی کردن تعداد زیاد تخم در اتاق گاز بهتر است از فرمالین و پرمنگنات استفاده شود.

۴- ذخیره و نگهداری تخم ها:

تخم ها پس از جمع آوری بلافاصله در ماشین های جوجه کشی قرار نمی‌گیرند

بلکه مدتی نگهداری می‌شوند و یکباره به ماشین جوجه کشی منتقل می‌شوند.

دمای مناسب محل نگهداری تخم قرقاول حدود ۱۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد

و در این دما امکان نگهداری تخم برای یک هفته فراهم است .

به دنبال افزایش زمان نگهداری، دمای محیط را باید اندکی کاهش داد.

البته افزایش مدت زمان نگهداری (بیشتر از ۸ روز) منجر به کاهش جوجه در آوری می‌شود.

مراحل جوجه کشی قرقاول

رطوبت نسبی در اتاق های نگهداری تخم قرقاول باید حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد باشد.

کاهش میزان رطوبت منجر به تبخیر آب داخل تخمدان از چه کاهش میزان جوجه درآوری می‌شود .

تخم در محل نگهداری باید به صورتی در شانه تخم قرار گیرند قسمت پهن تخم رو به بالا باشد .

البته طی زمان نگهداری باید تخم ها را روزی یکبار چرخاند

زیرا عدم توجه به این موضوع منجر به چسبیدن جنین به پوسته و کاهش جوجه دراوری می باشد.

اتاق های نگهداری تخم باید تمیز و بهداشتی بوده و مجهز به یک تهویه مناسب و دستگاه رطوبت ساز باشند .

دستگاه های رطوبت ساز را مرتبا تمیز کرده و برای جلوگیری از آلودگی مقداری مواد ضدعفونی به آب آن اضافه کنید.

۵ -آماده سازی تخم ها برای ورود به دستگاه ستر:

قبل از اینکه تخم ها در دستگاه جوجه کشی قرار گیرند باید حدود ۶ تا ۸ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد قرار گیرند.

همچنین می توانید جهت جلوگیری از احتمال تعریق تخم ها درجه حرارت را دو ساعت پیش از چیدن در دستگاه تا ۲۸ درجه سانتیگراد افزایش دهید.

به این عمل پیش گرم گفته می‌شود.

تخم هایی که در اتاق نگهداری تخم (سردخانه) قرار دارند

اگر مستقیم به دستگاه جوجه کشی یا سالن ستر انتقال یابند در برخورد با محیط گرم عموماً عرق کرده و آب از دست می دهند.

در صورتی که تخم ها عرق کنند در اثر فشار منفی که در آنها به وجود می‌آید

باکتری های موجود در پوسته به درون تخم کشیده می‌شوند

که باعث پیدایش تخم های انفجاری، افزایش جنین‌های مرده و سیاه شده ،کاهش قدرت جوجه درآوری، آلودگی ستر ها ،افزایش جوجه های تلف شده در پوسته، افزایش جوجه های وازد، افزایش تلفات اولیه و یا جوجه های ناسالم می گردد.

6- چیدن تخمها در دستگاه ستر

به موجب تحقیقات انجام شده ،بهترین وضع قرار دادن یا اصطلاحا خواباندن تخم ها در دستگاه ستر به طریقی باید باشد که نوک باریک آن به طرف پایین و انتهای پهن و گرد آن به سمت بالا قرار گیرد.

این عمل برای آن است که در انتهای پهن تخم اتاقک هوایی قرار دارد و با رشد جنین ،در روزهای آخر بتواند به آسانی از هوای اتاقک که در بالا قرار دارد برای تنفس استفاده نماید.

چون در سیکل رشد و تکامل جنین،سر او تقریباً همیشه به طرف بالا قرار می‌گیرد و کمتر دیده می‌شود که سر به حالت معکوس باشد، از این رو ضرورت ایجاب می‌کند که تخم ها به ترتیب یاد شده در ماشین های جوجه کشی قرار داده شوند.

مراحل جوجه کشی قرقاول

تخم ها که قبلاً در شانه ‌های ستر (به صورت انتهای پهن تخم به سمت بالا )چیده شده و در دستگاه‌های بزرگ به‌صورت گاری های چرخدار به داخل دستگاه ستر منتقل می‌شوند.

اگر تخم ها در یک زمان وارد دستگاه شوند می توان آنها را در داخل دستگاه ضدعفونی نمود.

در این حالت هم تخم ها ضدعفونی می‌شوند هم دستگاه ستر، ولی اگر تخم ها به صورت غیر همزمان وارد دستگاه شوند ضروری است قبل از ورود به ستر ضدعفونی شوند.

اگر ضدعفونی نهایی تخم ها در داخل دستگاه ستر صورت پذیرد دستگاه جوجه کشی نیز از عوامل بیماری‌زا پاک شده و خطر بروز عفونت بند ناف در جوجه ها نیز از بین می‌رود.

۷ -نوربینی :

بهتر است تخمهای قرقاول قبل از روز هفتم جوجه کشی و همینطور قبل از انتقال به هچر( ۳ تا ۴ روز قبل از بیرون آمدن جوجه ها از تخم) نوربینی شوند.

بدین صورت که تخم ها در شرایط نیمه تاریک در مقابل منبع نوری تقریباً شدید قرار گرفته تا با عبور از آن وضعیت جنین و روند صحیح جوجه کشی مشخص شود.

عمل نوربینی باید در اسرع وقت انجام شود و باید دقت کرد که تخم ها در خلال عمل سرد نشوند.

دمای سالن در هنگام نوربینی باید در حدود ۳۰ درجه سانتیگراد باشد.

بعد از اینکه تخم های شفاف در طول عمل نوربینی از شانه ها خارج شدند تخم های سالم که در عمل نوربینی کدر بودند در محل آنها قرار داده شده و جابجا می شوند تا گردش هوا در دستگاه دچار اشکال نشود.

۹ -زمان خارج کردن جوجه ها از دستگاه :

بهترین زمان برای بیرون کشیدن جوجه ها زمانی است که هنوز ۵ درصد از جوجه ها خشک نشده اند( پشت گردن آنها خیس است) این موضوع سبب می شود که جوجه هایی که زودتر هچ شده اند بعد از بیرون کشیدن دهیدراته نشوند.

اگر تخم ها از یک گله باشند و شرایط انتقال و انبار آنها یکی باشد جوجه ها در عرض ۲۴ ساعت از تخم خارج می شوند.

از آنجایی که دستگاه‌های مختلف ممکن است جوجه ها را دیرتر و یا زودتر خشک کنند لازم است که به طور دائم دستگاه های هچر کنترل شوند و در صورت آماده شدن جوجه ها، عملیات خارج کردن آنها از دستگاه انجام گیرد.

۱۰ -تمیز و ضدعفونی کردن دستگاه جوجه کشی:

پس از پایان عملیات جوجه کشی ابتدا باید برق دستگاه قطع و دستگاه با تمام متعلقات با استفاده از مواد ضدعفونی کننده شسته شده و پس از آن گاز داده شده و در انتظار عملیات جوجه کشی بعدی باقی می ماند.

انتهای پیام

جنین تلف شده بعد از ۷ روزگی

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: 09135635600

دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، 200 متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک 135

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 15 =