خورشت خرفه (پرپین) با گوشت قرقاول

0

خورشت خرفه (پرپین) با گوشت قرقاول

خورشت خرفه یک خورشت ایرانی است که به دلیل سبزی آن یعنی خرفه، طعم ملایم تری نسبت به دیگر سبزیجات دارد. لعاب این غذا نیز به دلیل خرفه زیاد است که دارای طعم متفاوت و خاصی است و می توان آن را با برنج چلویی یا کته ی زعفرانی میل نمود.

مواد لازم برای خورشت خرفه (پرپین) با گوشت قرقاول:
پانصد گرم گوشت لخم قرقاول
یک عدد پیاز
ادویه و زرد چوبه به مقدار لازم
خرفه چهارصد گرم
دو عدد گوجه فرنگی (می توان بر طبق سلیقه رب گوجه نیز استفاده کرد.)
پودر لیمو‌ترش به مقدار نیاز
دو عدد لیمو‌ عمانی
نصف پیمانه لپه
نمک و فلفل سیاه به مقدار مورد نیاز

نحوه طبخ خورشت خرفه با گوشت قرقاول:

نخست پیاز را شسته، پوست می گیریم و به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد می کنیم.
روغن را داخل قابلمه ریخته کمی داغ می کنیم.
حالا پیازها را درون قابلمه ریخته و با روغن داغ تفت می دهیم
تا طلایی رنگ، نرم و سبک شوند.
سپس ادویه و زردچوبه را اضافه کرده، تفت می دهیم.
حالا گوشت را به تکه های متوسط خرد می کنیم
و در قابلمه با پیازها و لپه(لپه ها خیس خورد باشند) تفت می دهیم.

خورشت خرفه (پرپین) با گوشت قرقاول

در این مرحله آب جوش را روی مواد می ریزیم و در قابلمه را می بندیم تا گوشت ها و لپه  کمی پخته شوند.
سپس پرپین ها را (خرفه) را خوب شسته، ریز خرد می کنیم و در تابه با کمی روغن تفت می دهیم.
سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کرده، دوباره با روغن ملایم تفت می دهیم.
(سبزی خرفه چون تلخی ندارد نیاز به سرخ کردن زیاد ندارد کمی که رنگش تغییر کرد، کافی است.)
حالا گوجه ها را ریز پوره کرده و به سبزی ها اضافه می کنیم و با سبزی کمی تفت می دهیم.

بعد از کمی تفت خوردن درب تابه را بسته تا مقداری پخته شود؛
سپس سبزی ها را در آورده، به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.
لیمو عمانی(چند سوراخ به لیمو عمانی زده و هسته های آن را جدا می کنیم)را به مواد اضافه می کنیم.
شعله ی گاز را کم کرده، تا غذا آرام آرام پخته و جا بیفتد.
نوش جان.

ممکن است شما دوست داشته باشید