خورشت کنگر با گوشت قرقاول

0

خورشت کنگر با گوشت قرقاول

خورشت کنگر جزء پر خاصیت ترین غذاهای ایرانی است؛ که بیشتر در فصل بهار برداشت می شود.
ولی کلا  از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است.
بهتر است بدانید کنگر جریان خون را تند کرده، کم خونی را برطرف و خون را نیز تصفیه می کند.
باعث پاکسازی کبد نیز می شود و برای مبتلایان به کبد چرب بسیار مفید است.

مواد لازم برای خورشت کنگر با گوشت قرقاول:
هشتصد گرم کنگر پاک شده و تمیز
سبزی کرفس شامل جعفری و نعنا سیصد گرم (۲۵۰ گرم جعفری و ۱۰۰ گرم نعنا) سه عدد لیمو عمانی
یک عدد پیاز بزرگ
ششصد گرم گوشت قرقاول
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری سرخالی
روغن مایع به مقدار نیاز
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه ی خورشت کنگر با گوشت قرقاول:

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خیلی ریز خرد می کنیم
و در قابلمه چند دقیقه بدون روغن تفت می دهیم تا سبک شود سپس روغن راضافه کرده، تا پیازها طلایی شوند.
در این مرحله زردچوبه را اضافه کرده و تفت می دهیم تا خامی زردچوبه گرفته شود.
در مرحله ی بعد گوشت قرقاول خرد شده و شسته شده را به پیازها اضافه کرده، خوب تفت می دهیم
تا گوشت ها به رنگ طلایی درآیند.
حالا دو قاشق غذاخوری سرخالی رب گوجه فرنگی را همراه فلفل سیاه به مواد اضافه می کنیم
و تفت می دهیم تا خامی رب گرفته شود.

در این مرحله آب جوشیده ی گرم به گوشت ها و رب اضافه می کنیم.
آب باید به اندازه ی دو بند انگشت روی گوشت ها را بگیرد.
سپس زیر شعله ی گاز را کم می کنیم تا گوشت ها به آرامی پخته شود.
حالا کنگرهای پاک شده را بر طبق سلیقه خرد کرده، مقداری سرخ می کنیم.
نعنا و جعفری را هم ریز خرد کرده، سرخ می کنیم سپس همه ی مواد سرخ شده را به  مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم
و در اواخر پخت، لیمو عمانی را دو تا سه سوراخ زده، هسته ی آن را درآورده، به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.

(می توان به جای لیمو عمانی آب لیموی تازه هم استفاده کرد تا غذا طعم بهتری به خود بگیرد.)
در نهایت زیر شعله را کم می کنیم و حدود سه ربع صبر می کنیم تا غذا جا بیفتد.
این غذا را می توان به با نان، کته و برنج چلویی میل کرد.
نوش جان.

ممکن است شما دوست داشته باشید