خورشت لوبیا سفید با گوشت قرقاول

0

خورشت لوبیا سفید با گوشت قرقاول

این خورشت یکی از غذاهای محلی ارومیه است که بیشتر در مهمانی های رسمی پخته می شود.
در اصل این غذا را با گوشت قرمز می پزند، ولی می توان در پخت آن از گوشت سفید نیز استفاده کرد.
نکته: خورشت لوبیا سفید نیز مانند دیگر خورشت ها باید کاملا پخته شده و باصطلاح جا بیفتد، تا غذا خوشمزه شود.

مواد لازم برای پخت خورشت لوبیا سفید با گوشت قرقاول:
سیصد گرم گوشت قرقاول
یک عدد پیاز متوسط
یک ‌و نیم پیمانه لوبیا سفید
چهار عدد لیمو عمانی
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
سه عدد گوجه فرنگی
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

دستو‌ر پخت خورشت لوبیا سفید با گوشت قرقاول:

نخست لوبیا سفید را از روز قبل خیس می کنیم (تا نفخ آن گرفته شده، زودتر و بهتر پخته شود.
آب آن را نیز در زمان خیس خوردن چند بار عوض می کنیم. )
در این مرحله گوجه فرنگی ها را نیز پوره یا رنده می کنیم.
پیاز را هم نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن سرخ می کنیم تا به رنگ طلایی درآید.

در آخر که پیاز سرخ شد گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده، تفت می دهیم.
سپس نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را با مواد کاملا مخلوط کرده، تفت می دهیم.
حالا لوبیا سفیدهای خیس خورده و تکه های گوشت قرقاول را با کمی آب جوش در قابلمه می ریزیم.

سپس شعله ی گاز را کم می کنیم تا غذا آرام آرام پخته شده، جا بیفتد.
در مرحله ی آخر زمانی که گوشت و لوبیا خوب پخته شدند، لیمو عمانی را در خورشت می ریزیم
یا به جای آن از آب لیمو ترش تازه استفاده می کنیم؛ که طعم خورشت نیز بهتر می شود.
بعد از حدود ده دقیقه خورشت لوبیا سفید ما با گوشت قرقاول آماده است.
حالا این خورشت خوشمزه را با برنج سرو کرده، میل می کنیم.
برای این که مزه و ظاهر غذا بهتر شود معمولا از سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده نیز در کنار خورشت لوبیا سفید استفاده می شود.
نوش جان.

ممکن است شما دوست داشته باشید