قرقاول دودی

0

قرقاول دودی

زمان آماده سازی این غذا دوازده ساعت و مدت پختش هم حدود پنج ساعت به طول می انجامد.

مواد لازم برای پخت قرقاول دودی:
قرقاول کامل دو عدد
شکر قهوه ای یک چهارم پیمانه
آب چهار پیمانه
نمک یک چهارم پیمانه (حدود ۶۵ گرم)
شیره ی افرا دو پیمانه جوشانده تا سفت شده، به یک پیمانه درآید.

مراحل تهیه ی قرقاول:

ابتدا شکر و نمک را درون آب حل می کنیم.
سپس قرقاول ها را با مخلوط شکر و نمک پوشانده و در ظرفی گذاشته، در آن را می بندیم
و مدتی طولانی (دوازده تا هیجده ساعت) در یخچال نگهداری می کنیم.
بعد از این زمان، قرقاول ها را از مخلوط نمک و شکر در آورده، خشک می کنیم.
(می توان با فن یا پنکه، یک تا سه ساعته خشک کرد.)

یک شب داخل یخچال قرار می دهیم

یا اینکه در ظرفی بدون‌ در، یک شب داخل یخچال قرار می دهیم تاخشک شود.
که این روش بسیار مهم و بهترین روش است تا دود به خوبی به قرقاول ها بچسبد.

حال قرقاول ها را بین صد تا صد و بیست درجه (نسبتا ملایم و گرم)، سه تا پنج ساعت دودی می کنیم.
ضمنا قبل از این که شیره ی سفت شده ی افرا را به قرقاول ها آغشته کنیم یک ساعت گوشت ها را دودی می کنیم.
و بعد از یک ساعت دودی شدن قرقاول ها را به مدت سی دقیقه به شیره ی افرا آغشته می کنیم.
حالا در این مرحله قرقاول ها را در یک جای خنک گذاشته، شیره ی افرا را به گوشت ها زده و سپس نوش جان می کنیم.
قرقاول ها را می توان بر حسب تمایل با نان یا برنج هم میل کرد.
نوش جان

ممکن است شما دوست داشته باشید