پارامترهای ارزیابی جوجه قرقاول یک روزه
پارامترهای مورد استفاده در ارزیابی کیفیت جوجه یک روزه
فعالیت :
جوجه یک روزه را به پشت قرار دهید و چگونگی برگشت آن بر روی دو پا را بررسی کنید اگر فرا روی پاهایش برگشت یک جوجه قوی و اگر با تاخیر برگشت ضعیف منظور میشود.
ناف:
اگر ناف بسته باشد و پوست اطراف آن از لحاظ رنگ پذیری با رنگ بقیه پوست یکسان باشد جوجه قوی به شمار میرود ولی در جوجه های ضعیف رنگ پوست اطراف ناف با رنگ پوست جای دیگر متفاوت است .
چشم ها:
چشم های باز، هوشیار و براق نشان از جوجه های سالم دارند.
پاها:
جوجه را بر روی پاهایش قرار داده و حالت ایستادن آن را مشاهده کنید، پنجه پا از لحاظ رنگ مثل ساقپا ارزیابی میشود.
کرک و پرهای اولیه:
جوجه یک روزه باید خشک و تمیز و عاری از هرگونه زرده خشک شده و غشاء چسبیده به جوجه باشد.
زرده:
جوجه را از پشت بر روی کف دست قرار میدهیم ،ارتفاع شکم را تخمین میزنیم و به وسیله لمس کردن استحکام شکم را ارزیابی می کنیم، جوجه هایی که زرده بزرگ و سخت دارند به عنوان جوجه های ضعیف به شمار می آیند.
* سایر علایم برای ارزیابی کیفیت جوجه ها عبارتند از :
نباید استخوانها در هنگام در دست گرفتن جوجه خیلی مشخص باشد.
جوجه نباید هیچ گونه مشگل تنفسی داشته باشد.
جوجه باید هوشیار بوده و به محیط خود واکنش و علاقه نشان دهد.
اگرچه خیلی از جاها عمل نوربینی را انجام نمیدهند ولی باید باید با نمونه گیری دقیق از تخم های هچ نشده و شکستن آنها حدود تخم های بی نطفه را مشخص کرد.
پارامترهای ارزیابی جوجه قرقاول یک روزه
وزن جوجه قرقاول ها که معمولا به عنوان درصدی از وزن اولیه تخم بیان می شود ،نیز یک روش مناسب دیگر برای ارزیابی کیفیت است.
مقادیر بین ۶۸ – ۶۵ درصد از وزن اولیه تخم ها نشان دهنده کیفیت خوب جوجه میباشد.
مقادیر زیر ۶۰ درصد احتمالاً خیلی هم رایج است نشان دهنده دهیدراتاسیون جوجه هاست.
این شکل به علت میزان رطوبت پایین در خلال جوجه کشی یا زمان طولانی جوجه کشی بعد از هچ ایجاد میشود.
انتهای پیام
برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: ۰۹۱۳۵۶۳۵۶۰۰
دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، ۲۰۰ متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک ۱۳۵