رازهای جوجه کشی قرقاول

رازهای جوجه کشی قرقاول

رازهای جوجه کشی قرقاول و بهترین شرایط رشد جنین جوجه قرقاول ها چیست؟

شرایط محیطی موثر بر رشد و نمو جنینی در طول دوره جوجه کشی
برای خواباندن تخم در دستگاه جوجه کشی باید شرایط خاص محیطی در طول دوره رشد جنینی به نحوی مطلوب تامین گردد.
چهار عامل اصلی که می بایست مورد توجه قرار گیرند به قرار زیر هستند:
1- حرارت 2-رطوبت 3-تهویه

1-حرارت:

بدون شک مهمترین عامل موثر در موفقیت عمل جوجه کشی، حرارت است.
میزان درجه حرارت از نظر کم یا زیاد بودن نه تنها بر روی تمام اعمال حیاتی جنین در جوجه کشی و درصد بازده جوجه تاثیر مستقیم می گذارد بلکه در رشد و نمو و میزان مرگ و میر بعدی آنها هم تاثیر دارد .درجه حرارت مناسب برای کسب بهترین میزان جوجه درآوری در دستگاه ستر37/5 درجه سانتیگراد می باشد.

در سه روز آخر جوجه کشی باید 0/5 در نتیجه سانتی گراد از میزان آن کاسته شود (۳۷ درجه سانتی گراد)
و در عوض به میزان رطوبت نسبی داخل دستگاه اضافه شود.
جنین های داخل تخم قادر به ادامه حیات در درجه حرارت های بیش از 40/5 درجه سانتی گراد به مدت طولانی نمی باشند.
پاسخ جنین های داخل تخم به دمای40/5 درجه سانتیگراد برای مدت زمانی کوتاه،
بستگی به سن جنین ها، میزان انحراف از درجه حرارت مطلوب و مدت زمان قرار گرفتن در این حرارت دارد .
در درجه حرارت های بسیار پایین نیز (کمتر از ۳۵ درجه )جنین داخل تخم قادر به ادامه حیات نخواهد بود .
عدم تناسب در رشد جنینی، بدشکلی و یا عدم وجود برخی از اندام ها از عوارض پایین بودن درجه حرارت می باشند.

2- رطوبت:

اثر رطوبت و مقدار آن درامر جوجه‌کشی نیز حائز اهمیت فراوان است.
در طی دوره جوجه کشی تخم ها بر اثر گرمای محیط ماشین جوجه کشی مقدار قابل توجهی از رطوبت خود را از دست می‌دهند.
بدین نحو که با گذشت زمان از شروع جوجه کشی، اتاقک هوایی تخم پرنده به مرور بزرگ و بزرگتر می شود
و به طوری که در مورد تخم قرقاول نژاد گردن حلقه ای در روز بیستم وسعت اتاقک هوایی در دوره جوجه کشی به بالاترین حد خود می رسد
و نوک جنین در آن قرار می گیرد
و بدین وسیله عمل تنفس برای جنین تقریباً به صورت مستقیم آغاز می گردد.

رطوبت غیر کافی محیط جوجه کشی

حال اگر رطوبت محیط جوجه کشی غیر کافی باشد
تبخیر زیادتر از حد معمول شده و در نتیجه وسعت اتاقک هوایی بیشتر میشود .

در این صورت نوک جنین زودتر از موعد به اتاقک هوایی میرسد
از طرفی کمی رطوبت و تبخیر زیاد تخم ها سبب چسبیدگی جنین از داخل به پوست تخم شده و ممکن است مانع خروج جوجه از تخم شود
اما در صورتیکه تبخیر کم باشد نوک جنین در روز مقرر به اتاقک هوایی نمی رسد
و این عمل سبب می شود که جنین به موقع نتواند تنفس نماید و ممکن است خفه شود.
برای اینکه نتیجه مطلوبی از انجام جوجه کشی به دست آید مناسب ترین میزان رطوبت توصیه شده
تا قبل از سه روز آخر دوره جوجه کشی مقدار ۶۰ درصد رطوبت نسبی و در سه روز آخر حدود ۷۵ درصد می باشد
به عنوان مثال برای تخم های قرقاول نژاد گردن حلقه ای طول دوره جوجه کشی ۲۴ روز میباشد ۲۱ روز اول دمای37/5 درجه سانتی گراد و رطوبت ۶۰ درصد و سه روز آخر دمای ۳۷ درجه سانتی گراد و رطوبت ۷۵ درصد می باشد.
طی مدت جوجه کشی تقریباً حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد از وزن تخم ها بر اثر تبخیر کم میشود.

۳ -تهویه:

یکی دیگر از نکات بسیار حائز اهمیت در ماشین های جوجه کشی، تامین اکسیژن به‌منظور تنفس جنین طی مراحل رشد
و تکامل خود در داخل تخم می باشد
که از طریق تهویه مناسب امکان پذیراست.
جنین در داخل تخم تمام موارد مورد نیاز خود را برای رشد به جز اکسیژن در اختیار دارد
که آنها را هم از طریق منافذ پوسته دریافت می دارد.
در حقیقت این منافذ گذرگاه تبادلات گازی جنین مانند اکسیژن برای دم و دی اکسید کربن در بازدم است.
غلظت دی اکسید کربن می تواند در میزان جوجه دهی اثر بسیار منفی بر جای گذارد
و حتی در غلظت بیش از حد منجر به مرگ جنین شود.
حال اگر در ماشین های جوجه کشی تهویه یا عمل جابجایی هوا اصلاً صورت نگیرد
یا به صورت مطلوبی انجام نشود ،میزان co2 حاصل از بازدم جنینها، به سرعت افزایش می یابد
و صدمات جبران ناپذیری بر اثر مرگ و میر جنین به وجود می آید.

تهویه در ماشین های جوجه کشی

عمل تهویه در ماشین های جوجه کشی را می توان بر دو اصل استوار دانست:
۱ -تامین اکسیژن لازم به مقدار کافی
۲ -دفع دی اکسید کربن اضافی از محیط هوای ماشین های جوجه کشی به طور طبیعی باید حاوی مقدار ۲۱ درصد اکسیژن باشد.
اهمیت میزان اکسیژن به حدی است
که به ازای هر یک درصد کاهش میزان اکسیژن، ۵ درصد کاهش در میزان بازده جوجه حاصل می شود.
باید توجه داشت که میزان مجاز غلظت دی اکسید کربن هوا در داخل ماشین های جوجه کشی 0/5 درصد بوده
و نه باید مقدار آن از0/8 درصد تجاوز کند.
اگر میزان دی اکسید کربن به ۵ درصد برسد تمام جوجه ها خواهند مرد.
جنین در روزهای اول احتیاج به مقدار کمتری اکسیژن دارد ولی به مرور که رشد و تکامل پیدا می کند
به همان نسبت هم احتیاج بیشتری به اکسیژن دارد از این رو باید تهویه هم بهتر انجام گیرد.

تهویه در روزها و مراحل پایانی جوجه کشی به ویژه در سه روز آخر دوره جوجه کشی
که جوجه ها شروع به نوک زدن پوسته و خروج از آن را می‌کنند بسیار مهم است.
در امر جوجه کشی علاوه بر ایجاد تهویه لازم در ماشین های جوجه کشی، اتاق یا محلی که ماشین های جوجه کشی در آن قرار دارند
باید از تهویه مناسبی نیز برخوردار باشد و درجه حرارت آن حدود ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: 09135635600

دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، 200 متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک 135

رازهای جوجه کشی قرقاول

رازهای جوجه کشی قرقاول

انتهای پیام /  137

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − 1 =