آموزش جوجه کشی قرقاول ها از صفر تا صد

0

آموزش جوجه کشی قرقاول ها از صفر تا صد

جوجه کشی سلسله عملیاتی است که طی آن تخم نطفه دار به جوجه تبدیل میشود.

این سلسله عملیات مستمر مدیریتی خاص دارد

که اصول آن را می‌توان به صورت نظری بیا نمود ولی به طور کلی تجربه و تبحر خاصی را می طلبد

که می بایستی با صرف زمان و بعضاً تحمل هزینه، آنها را به دست آورد.

زمان طبیعی برای جوجه کشی از تخم قرقاول ۲۳ تا ۲۸ روز میباشد.

این زمان به عواملی چون نژاد ،سن قرقاول، شرایط نگهداری تخم، حرارت و رطوبت دستگاه جوجه کشی بستگی دارد.

تخم های قرقاول به رنگ قهوه ای ،سبز زیتونی، آبی و سفید می باشد.

وزن تخم قرقاول ۵/ ۳۴- ۱ /۲۸ گرم، وزن پوسته ۷/ ۳- ۷۶ /۲ گرم ،وزن سفیده ۱ /۱۹- ۱ /۱۶ گرم، وزن زرده ۵ /۱۱- ۰۳/ ۹ گرم میباشد.

جوجه کشیدی به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام میشود.

در جوجه کشی طبیعی پرنده کرچ مدت زمان را روی تخم ها می خوابد

تا جوجه ها از تخم خارج شوند اما در جوجه کشی مصنوعی از ماشین های جوجه کشی استفاده می‌شود.

عملیات جوجه کشی در ماشین های جوجه کشی شامل دو مرحله است :

مرحله اول-

در ماشین های ستر است که در حقیقت مرحله رشد و تکامل جنین در داخل تخم را در بر می‌گیرد

( نحوه خاص قرار دادن تخم و همچنین عمل چرخاندن آن ها مربوط به این ماشین ها میباشد).

مرحله دوم –

در ماشین های هچر است که در واقع مرحله آمادگی و خروج نهایی جوجه از تخم می باشد

(در این ماشین‌ها چگونگی قرار دادن تخم ها و عمل چرخش مطرح نمی باشد ولی حرارت آنها قدری نسبت به ماشین‌هایی ستر کمتر ولی رطوبت آنها بیشتر می باشد ).

آموزش جوجه کشی قرقاول ها از صفر تا صد

معمولاً در ماشین های جوجه کشی کوچک با ظرفیت های کم، مراحل جوجه کشی (مرحله ستر و هچر )به وسیله یک دستگاه عمل می شود زیرا تا زمانی که تخم ها احتیاج به چرخش و حرارت نسبی بیشتر دارند ،دستگاه به صورت ستر عمل می کند.

در این صورت دستگاه باید بر حسب شرایط دستگاه سترتنظیم شود .

برای مرحله بعدی یعنی وضعیت دستگاه هچر که تخم قرقاول ها دیگر احتیاج به چرخش ندارند باید تخم ها را از محل های خود( از داخل شانه ها) خارج و داخل سینی های مخصوص هچر انتقال داد (این عمل را اصطلاحاً برگردان می گویند).

بعد از انجام این عمل بلافاصله باید تخم ها در همان دستگاه که دیگر از این زمان به عنوان دستگاه هچر عمل می‌کند قرار داده شوند.

در این مرحله همانطوری که قبلا نیز اشاره گردید باید سعی شود که از میزان حرارت قدری کاسته شود و بر مقدار رطوبت افزوده گردد .

بدین ترتیب یک دستگاه عملیات کامل مراحل جوجه کشی را انجام می‌دهد .

امروزه دستگاه های بسیار کوچک و ساده های با ظرفیت های مختلف نیز ساخته می‌شوند که بیشتر مصارف آزمایشگاهی، خانگی و روستایی دارند ولی نحوه کار همگی آنها به همان ترتیب کلی دستگاه های بزرگ اتوماتیک می باشد.

انتهای پیام

روش های کاربردی حل مشکلات جوجه کشی قرقاول

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: ۰۹۱۳۵۶۳۵۶۰۰

ممکن است شما دوست داشته باشید