آموزش کامل نوک چینی قرقاول

0

آموزش کامل نوک چینی قرقاول

نوک چینی:

عمل نوک چینی به منظور پیشگیری از کانیبالیسم انجام می گیرد .

بهترین نتیجه از نوک چینی در سنین پایین به دست می آید ولی باید نوک چینی جوجه ها در سنی انجام شود که زیانی به جوجه نرسد .

نوک چینی تا قبل از شروع تولید نیز باید انجام پذیرد.

نوک چینی باید به دقت انجام شود. برای این کار تجربه کافی لازم است.

محل صحیح و دقیق قطع و داغ نمودن نوک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .

اغلب اوقات وقتی نوک چینی به دقت انجام می گیرد استرس بیش از حد ایجاد شده و نوک جوجه زیاد یا کم قطع می گردد.

پس از قطع نوک و روزهای بعد از آن دانخوری باید همیشه پر از دان باشد .

آب فراوان و تمیز فراهم باشد زیرا این اقدام موجب تمیز نگاه داشتن محل قطع شده می شود.

زمان نوک چینی:

آموزش کامل نوک چینی قرقاول

برای تصمیم‌گیری در مورد زمان نوک چینی باید سیستم پرورشی و هدف پرورش مورد توجه قرار گیرد .

قرقاول هایی که برای تولید تخم پرورش داده می شوند در سنین اولیه نوک چینی می‌شوند و مجدداً قبل از انتقال به سالن تخم گذاری نیز نوک چینی می شوند.

عمل نوک چینی می تواند در خلال ده روز پس از بیرون آمدن از تخم در واحد پرورش و با استفاده از نوک چینی برقی دارای تیغه ی داغ انجام شود.

این نوک چینی اولیه معمولاً برای جلوگیری از کانیبالیسم تا سنین ۸ الی ۱۲ هفتگی کفایت می‌کند.

در قرقاول هایی که برای تولید گوشت پرورش داده می شوند فقط یک نوبت نوک چینی کافی است .

در مرحله دوم زمانی‌که قرقاولها در سالن تولید قرار دارند ممکن است لازم شود نوک تعدادی از قرقاول ها قبل از دوره تخم گذاری نیز به طور انتخابی اصلاح گردد.

این نوک چینی به شکل ملایم و خفیف صورت می گیرد.

نحوه نوک چینی:

آموزش کامل نوک چینی قرقاول

نوک چینی قرقاول می تواند به صورت جزئی (برداشتن قسمت کوچکی از جلوی نوک)، متوسط و شدید انجام گیرد.

با استفاده از یک سیم چین تیز میتوان نوک چینی جزئی را انجام داد اما نکته چینی متوسط و شدید باید توسط یک دستگاه نوک چین برقی که قادر به داغ کردن (سوزاندن )باقیمانده نوک چیده شده است انجام گیرد .

بعضی از پرورش دهندگان یک تیغ موکت بری را بر روی شعله آتش قرار داده و کاملاً داغ می نمایند (به رنگ سرخ در آید )و به وسیله آن نوک چینی انجام می‌دهند.

این روش برای تعداد کم قرقاول قابل اجرا می باشد.

در روش نوک چینی جزئی فقط آن قسمت از نوک بالایی که فاقد رگهای خونی است برداشته می‌شود.

روش نوک چینی متوسط به این صورت است که یک سوم از نوک بالایی برداشته شده و انتهای نوک پایینی سوزانده شود .

در روش نوک چینی شدید، نیمی از نوک بالایی و یک‌سوم نوک پایینی برداشته شده و سوزانده می‌شود.

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: ۰۹۱۳۵۶۳۵۶۰۰

دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، ۲۰۰ متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک ۱۳۵

نحوه نوک چینی با استفاده از نوک چین برقی:

۱ -انگشت اشاره خود را به داخل دهان پرنده فروبرده و با فشار دادن آن، نوک را باز نگاه داشته و زبان را به پایین و عقب برانید.

۲- نوک بالایی را روی لبه پایینی نوک چین قرار دهید و سر پرنده را پایین بیاورید تا سقف دهان یک شیب ۲۰ تا ۳۰ درجه نسبت به تیغه نوک چین داشته باشد سپس نوک را قطع کنید.

عمل قطع کردن را به آهستگی انجام داده و بعد از آن اجازه دهید تا تیغه ی نوک چین محل بریده را به خوبی بسوزاند.

۳- انتهای نوک پایینی را روی لبه نوک چین قرار داده و به طور مستقیم آن را قطع کنید .

۴ -هر یک از نوک های (بالایی و پایینی) را روی تیغه حرکت دهید تا لبه های نوک گرد شده و بیشتر سوزانده شوند .

برخی از نوک چین های جدید دارای امکاناتی هستند که اجازه می دهد تا هر دو نوع بالا و پایینی در پرندگان جوان همزمان قطع شوند.

قبل از قطع کامل نوک آن را از میان تیغه‌های دستگاه بیرون نکشید این کار می‌تواند باعث به وجود آمدن آسیب هایی مثل پارگی در سقف دهان شود.

نکات مهم در عملیات نوک چینی

آموزش کامل نوک چینی قرقاول

*اگر از یک سیم چین تیز استفاده میکنید فقط آن قسمت از نوک بالایی را بچینید که فاقد رگ‌های خونی است .

قطع سریع نوک بدون سوزاندن آن توصیه نمی شود .

*تیغه نوک چین برقی باید قبل از شروع کار کاملاً داغ شود یا به عبارتی به رنگ سرخ درآید.

تیغه نوک چین نباید خیلی داغ یا سرد باشد.

یک تیغه بسیار داغ باعث ایجاد تاول هایی در دهان خواهد شد و یک تیغه سرد یا کند باعث گوشت دار شدن و رشد پیازی شکل انتهای نوک چیده شده خواهد شد.

این گونه رشد انتهای نوک (پیازی شدن) باعث حساس شدن و دردناک شدن آن و نیز کاهش عملکرد پرنده خواهد شد .

*هیچ گاه از یک تیغه تابدار یا کج و ناصاف استفاده نکنید و همیشه لبه پایینی نوک چین و تیغه ی آن را کاملاً صاف نگه داشته و در یک امتداد قرار دهید.

* به دقت هر یک از نوک ها را بررسی کنید و اگر قطع نوک به خوبی انجام نشده و دارای اشکال است آن را اصلاح کنید .

قرقاول هایی که فراموش شده و نوک چینی نشده‌اند یا بدون دقت کافی نوک چینی شده اند می توانند مشکل ساز شوند.

نکات مدیریتی قبل و بعد از نوک چینی

انجام برخی از اقدامات مدیریتی کاربردی قبل و بعد از نوک چینی می‌تواند استرس قرقاول ها را به حداقل برساند .

جلوگیری از مرگ و میر، کاهش مصرف خوراک و کاهش وزن بعد از نوک چینی بسیار مهم است.

در این مورد رعایت نکات زیر می تواند مفید و موثر باشد :

*اگر نوک چینی در شرایط آب و هوایی گرم انجام می‌شود محیط قرقاولها را تا حد امکان خنک نگاه دارید .

بهتر است که نوک چینی در صبح زود یا در عصر و پس از غروب خورشید انجام شود.

آب تازه و خنک در تمام مدت در دسترس قرقاول ها قرار دهید.

* ۴ تا ۷ روز قبل از نوک چینی ویتامین k اضافی به دان یا آب مصرفی اضافه کنید .

این موضوع باعث به حداقل رسیدن مشکلات ناشی از خونریزی خواهد شد.

* به مدت ۴ تا ۷ روز پس از نوک چینی، دان تازه و با حداقل عمق ۵ سانتیمتر در اختیار قرقاولها قرار دهید.

قرقاول ها در این مدت قادر به مصرف دان باقی مانده در کف دانخوری ها نیستند.

* مصرف دان را با توزیع آن در چند مرحله یا حرکت دادن دانخوری های اتوماتیک به دفعات بیشتر تحریک کنید.

* قرقاولها نباید در خلال هفته قبل یا بعد از نوک چینی در معرض استرس های نظیر جابجایی، انگل کشی و واکسیناسیون قرار گیرند.

انتهای پیام

پرورش و نگهداری جوجه قرقاول

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: ۰۹۱۳۵۶۳۵۶۰۰

دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، ۲۰۰ متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک ۱۳۵

ممکن است شما دوست داشته باشید