کنترل دمای سالن پرورش قرقاول

0

کنترل دمای سالن پرورش قرقاول

تجمع جوجه ها در سالن شاخص خوبی برای تشخیص درجه حرارت است.

اگر درجه حرارت مناسب باشد جوجه ها در اطراف و حاشیه دستگاه مادر مصنوعی به طور یکنواخت پخش می شوند.

اگر هوای سالن سرد باشد جوجه ها دور هم جمع می شوند و در زیر دستگاه قرار می گیرند.

اگر درجه حرارت زیاد باشد جوجه ها در دورترین فاصله از منبع حرارتی متفرق می‌شوند و بال ها و منقار آنها باز میشود و بیشتر در حاشیه سالن جمع می شوند.

دمای سالن باید چه در هفته اول و چه در هفته های بعدی با توجه به رفتار جوجه ها تعیین گردد.

در سالن هایی که منبع حرارتی مادر مصنوعی است آنها را در ارتفاع مناسب از کف آویزان و ارتفاع آن را بر حسب دمای هوا و بزرگ شدن جوجه ها به طریقی تنظیم می کنند که تمام جوجه ها بتوانند در محوطه انتشار حرارت از مادر مصنوعی گردش کنند و به نسبت مساوی از دما برخوردار شوند

اطراف دستگاه مادر مصنوعی را به فاصله ۱۲۰_۱۰۰ سانتی متر بدون اینکه در آن زاویه ایجاد شود از لبه حاشیه خارجی آن به ارتفاع حدود نیم متر به صورت دایره محدود می کنند و دانخوری و آبخوری مخصوص جوجه قرقاول در داخل آن چیده می شود.

کنترل دمای سالن پرورش قرقاول

این موضوع برای جلوگیری از کوران هوا در چند روز اول و برای نگه داشتن جوجه در نزدیک منبع حرارتی مفید است.

بهتر است آبخوری در یک ردیف و دانخوری در یک ردیف دیگر چیده شود تا کارگر بتواند آنها را به راحتی پر کند

در سالن‌هایی که برای تامین حرارت از سیستم حرارت مرکزی استفاده می شود

برای چند روز اول پرورش نیازی به استفاده از کل سطح سالن نیست و ۰/۰۳۰ از سطح سالن برای پرورش در چند روز اول کافی است

به همین منظور در ده روز اول یک پرده برزنتی یا نایلونی (۱/۳ و ۱/۲ طول وسط سالن) کشیده می شود

تا هزینه سوخت کاهش یابد وجوجه به راحتی از آبخوری و دانخوری استفاده کند.

حصار اطراف مادر مصنوعی باید همزمان با افزایش سن جوجه گسترش یابد

به طوریکه در سن ۱۰_۸ روزگی آن را برداشته تا جوجه ها در کل سالن پخش شوند.

در سیستم حرارت مرکزی،پرده برزنتی یا نایلونی نیز در ۱۰ تا ۱۴ روزگی برداشته می شود.

اقدامات لازم در زمان ورود جوجه ها

پیش از رسیدن جوجه ها،پرورش دهنده باید مطمئن شود که محیط پرورش کاملا آماده و کافی باشد

این امر شامل دما،رطوبت مناسب،دانخوری،آبخوری،مواد بستر تازه و با کیفیت بالا در محیط پرورش می باشد.

علاوه بر تعداد کافی،پراکندگی درست آبخوری و دانخوری امری ضروری است.

۳_۴ روز اول زندگی جوجه ها یک دوره بحرانی بوده و لازم است جوجه ها هر چه سریعتر با آبخوری و دانخوری آشنا گردند.

در طی این مدت روشنایی ۲۴ ساعت نور در شبانه روز و با شدت ۶۰ لوکس اعمال شود

اگر جوجه ها از کیفیت مناسب برخوردار باشند پس از سه دقیقه باید در کلیه قسمت های سالن پراکنده شوند

و جوجه هایی که تا ساعت ها پس از عملیات جوجه ریزی دور همدیگر جمع میشوند جوجه هایی هستند

که از کیفیت لازم برخوردار نیستند ایا در مسیر از جوجه کشی تا سالن پرورش تحت استرس شدید گرمایی و یا سرمایه بوده اند.

شرایطی فراهم شود که جوجه ها ابتدا آب و سپس دان مصرف نمایند.

به همین منظور در دو ساعت اول،جوجه ها فقط از آب و شکر (محلول آب شکر به نسبت ۵ درصد) استفاده کنند

که هم انرژی از دست رفته را به دست آورند و هم از دهیدراته شدن آنها جلوگیری شود.

توصیه می‌شود به منظور اثربخشی بیشتر از آب لیموی تازه (آبلیموی طبیعی) به میزان ۳۰۰_۲۰۰ سی سی و ویتامین الکترولیت در ۱۰۰ لیتر آب و شکر استفاده شود.

انتهای پیام

عملیات جوجه ریزی قرقاول

پرورش قرقاول فدک

برای سفارش انواع تخم قرقاول و جوجه قرقاول تماس بگیرید.
تلفن تماس: ۰۹۱۳۵۶۳۵۶۰۰

دفتر فروش: اصفهان، خیابان امام خمینی؛ خیابان حکیم صفایی، ۲۰۰ متر بعد از چهارراه باغ بهشت، پلاک ۱۳۵

ممکن است شما دوست داشته باشید